SPA-FRANCORCHAMPS - Kimi Raïkkönen deed wat hij moest doen om de titelstrijd in het wereldkampioenschap F1 nog even langer in leven te houden. De Fin won zijn tweede opeenvolgende GP van België. Veel schiet 'The Iceman' daar echter niet mee op. WK-leider Fernando Alonso kreeg de tweede plaats immers cadeau nadat Montoya kort voor de finish van de baan werd gereden.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Spa-Francorchamps in september, niet meteen het beste tijdstip om een F1-race te organiseren. Vrijdag reden er bijvoorbeeld nauwelijks wagens op het circuit door de regen en dat was niet eens een verrassing. Regen en het Belgische circuit, ze horen nu eenmaal bij elkaar. En gelukkig maar, want het natte circuit leverde ook deze keer weer een leuke race op. Het werd geen echte regenrace, tijdens de race viel er geen druppel meer uit de hemel, maar starten op regenbanden was wel aangeraden.


Regen bleef uit tijdens de race

Minardi-rijders Christijan Albers en Robert Doornbos kozen zelfs voor de “extreme wets” van Bridgestone. Helaas voor het Nederlandse duo was het circuit net niet nat genoeg voor hun super regenbanden. Jammer want voor één keer zat punten scoren op eigen kracht er zeker in. Kijk maar naar Jordan-rijder Monteiro. Achter Doornbos en Albers op de startgrid, maar wel als achtste over de finish. Albers en Doornbos werden “slechts” twaalfde en dertiende. Verrassend sterke prestatie dus van de Portugese Jordan-rijder.

Bijna leken we ook een verrassende winnaar te krijgen. Halverwege de wedstrijd zat Toyota-rijder Ralf Schumacher polesitter Juan Pablo Montoya immers op de huid. Hoe de Duitser daar zo plots terecht kwam? Simpel door een crash van Renault-rijder Fisichella. De Italiaan verloor op zaterdag tien plaatsen op de startgrid door een motorwissel en probeerde daarom heel hard het verloren terrein goed te maken. Dat leverde enkele leuke inhaalacties op, maar eindigde in een fikse klap bij het nemen van de beruchte Raidillon/Eau Rouge bochtencombinatie.

Fisichella lokt safetycar op de baan

De crash van “Fisico” zorgde er trouwens voor dat wedstrijd even geneutraliseerd werd door de safety car. Het ideale moment om een eerste tankstop uit te voeren, maar hoe kan je beide wagens in één en dezelfde ronde volgooien? Bij McLaren kenden ze de oplossing. Hoewel Montoya en Raïkkönen slechts enkele seconden van elkaar verwijderd waren, kon de Fin meteen na zijn teamgenoot naar de pits, zonder dat alle andere rijders hem voorbijsnelden. De Fin reed gewoon tergend traag naar de pitlane en aangezien inhalen niet mag tijdens een safetycar procedure volgde de rest van het veld lijdzaam. Op het randje van het reglementair toegestane, maar Kimi kon toch maar mooi meteen na zijn teamgenoot tanken.

Eén van de rijders, die via een kortere pitstop, toch voor de Raïkkönen de baan opkwam was Ralf Schumacher. Hij naderde vervolgens heel snel op Montoya, maar kon de Colombiaan de leiding niet ontfutselen. Maar de Duitser gaf niet op. Hij dook de pits in en besloot te gokken door op droog weer banden om te schakelen. Een halve ronde en een uitstapje door het gras later, had Ralf alweer spijt van die gok. Net als de rijders die voor hem deze gok hadden gewaagd (Webber en de twee BAR’s) ging Ralf opnieuw braafjes regenbanden halen. Helaas kostte deze gok Ralf haast zeker een podiumplaats aangezien hij nog als zevende wist te finishen.

Met Ralf uit zijn spoor leek Montoya intussen vlot op de zege af te stevenen, maar dat zou de titelkansen van teamgenoot Raïkkönen natuurlijk niet ten goede komen. Maar hoe laat je twee rijders van positie wisselen zonder een (verboden) teamorder te geven. McLaren wist opnieuw de oplossing. Montoya werd als eerste naar binnen geroepen voor zijn tweede tankbeurt. Raïkkönen reed nog twee (heel snelle) rondjes langer rond en kwam na zijn pitstop voor de Colombiaan weer de baan op.

Pizzonia verpest dubbel voor McLaren

Kimi op 1, Juan Pablo op 2. Dubbelzege en leiding in het constructeurskampioenschap op zak voor McLaren denk je dan. Maar dat was zonder Antonio Pizzonia gerekend. Zijn Williams raakte op drie rondjes voor het einde de McLaren van Montoya en beiden moesten opgeven. Ongetwijfeld tot grote vreugde van WK-leider Alonso. Hij werd zonder ook maar één risico te hoeven nemen alweer tweede en telt nu, met nog drie races te gaan, 25 punten voorsprong op Raïkkönen.


Sato vernielde de Ferrari van Schumacher

De crash tussen Pizzonia en Montoya krijgt in elk geval nog een vervolg. De wedstrijdleiding bepaalt na de race wie schuld treft, maar het Latijns-Amerikaanse duo moet wel nog even wachten. Eerst moet namelijk nog een ander race-incident bekeken en besproken worden. Lang zal dat echter niet duren want het was wel heel duidelijk dat Takuma Sato de Ferrari van Michael Schumacher van de baan reed in La Source. Game over voor de wereldkampioen, die zo kwaad was, dat hij de Japanner nog even een tik op de helm gaf.

Gelukkig voor Ferrari verzachtte Rubens Barrichello de bittere pil nog met een vijfde plaats. De Braziliaan koos echter te laat voor droog weer banden om Button en Webber nog te bedreigen. Achter Rubens werd Villeneuve knap zesde na een gewaagde keuze om slechts één keer de pits op te zoeken. Bijna liep dat fataal af voor de Canadees, maar hij wist zijn zware Sauber op magistrale wijze opnieuw onder controle te krijgen toen die begon weg te glijden in Eau Rouge. Samen met de twee inhaalacties van Button ongetwijfeld één van de leukste momenten uit deze mooie race.