SPA-FRANCORCHAMPS - Teamgenoten Juan Pablo Montoya en Kimi Raïkkönen delen zondag de eerste startrij voor de GP van België. De Colombiaan was tijdens de kwalificatie in Spa net iets sneller dan zijn Finse teamgenoot bij McLaren. Renault-rijder Giancarlo Fisichella reed de derde tijd, maar verliest tien plaatsen door een motorwissel.

Voor Fisichella's teamgenoot, Fernando Alonso, is de motorpech van de Italiaan nog een geluk bij een ongeluk. Daardoor schuift de Spaanse WK-leider immers nog op naar de vierde startplaats. Daarmee staat hij dus net achter zijn enige titelrivaal Raïkkönen. Naast zich krijgt Alonso de Toyota van Jarno Trulli te zien.

Ook de tweede Toyota van Ralf Schumacher was snel op het Belgische circuit. Ralf start als vijfde en krijgt broer Michael naast zich. Een sterke prestatie van de wereldkampioen. Al is het nog even afwachten en kijken voor welke strategie de Duitser koos. Teamgenoot Barrichello raakte namelijk niet verder dan de dertiende plaats.

Voor Nederlanders Robert Doornbos en Christijan Albers was het een goede kwalificatie. Het duo wist in Spa de beide Jordans achter zich te houden. Het Minardi-duo deelt de voorlaatste startrij.