SPA-FRANCORCHAMPS - Tijdens de laatste oefensessie voor de GP van België is de strijd tussen Renault en McLaren eindelijk losgebarsten. Op een droog circuit, voor het eerst dit weekend, toonde WK-leider Fernando Alonso zich verrassend sneller dan titelrivaal Kimi Raïkkönen.

Algemeen werd aangenomen dat Raïkkönen over de snelste wagen beschikte, maar dat was niet zo tijdens de laatste oefensessie. De Fin moest in zijn McLaren 0,3 seconde toegeven op titelrivaal Alonso. Bovendien was hij met zijn 1:46.641 maar net sneller dan de Toyota van Jarno Trulli.

Achter dit trio volgden hun teamgenoten Montoya (Mclaren), Fisichella (Renault) en Ralf Schumacher (Toyota). Pas dan volgende de twee BAR-wagens van Button en Sato. Ferrari, dat bij het begin van de sessie goed leek mee te komen eindigde uiteindelijk op de plaatsen negen en tien.

Helemaal achterin toonden Albers en Doornbos zich sneller dan de twee Jordans. De twee Nederlanders waren zelfs meer dan een seconde sneller dan Monteiro en Karthikeyan.