Een fikse regenbui zorgde ervoor dat de tweede oefensessie voor de Grand Prix van België op een sisser uitliep. Slechts drie rijders waagden zich even op de baan. Voor de Italiaan Liuzzi eindigde zijn rondje op een nat Spa-Francorchamps in de bandenmuur. Snelle rondjes konden dus niet worden afgewerkt en dus blijft Kimi Raïkkönen de snelste man in België.

De Finse McLaren-rijder was in een droge eerste sessie net iets sneller dan teamgenoot Alexander Wurz. De derde McLaren-rijder, Juan Pablo Montoya zette ook in de eerste sessie al geen tijd neer. Dat was ook het geval voor Raïkkönens titelrivaal Fernando Alonso. Hij ging tijdens de natte tweede sessie nog wel even de baan op, maar dat was meer om te kijken of zijn Renault wel goed werkte.

Dankzij Alonso's teamgenoot Fisichella weten we toch een beetje hoe de onderlinge verhouding tussen de McLarens en Renaults is op het Belgische circuit. De Italiaan zette tijdens de eerste oefensessie de derde tijd neer. Hij was net geen halve seconde trager dan Raïkkönen. Wereldkampioen Schumacher reed de achtste tijd op het droge circuit en was toen bijna 2 seconden trager dan de Fin.

De Duitser hoopt alvast dat het ook de rest van het weekend blijft regenen in Spa. Op die manier kan hij mogelijk nog om de zege meestrijden, in zijn anders kansloze, Ferrari. Christijan Albers en Robert Doornbos werden tijdens de eerste sessie overigens zeventiende en negentiende.