AMPUERO - De Spanjaard Samuel Sanchez heeft vrijdag in Ampuero de dertiende etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. Na een rit over 181 kilometer vanuit Burgos was hij de snelste van een kopgroepje met landgenoot Oscar Perreiro die tweede werd en de Colombiaan Mauricio Ardila.

De Zuid-Amerikaan maakte 150 meter voor de finishlijn een kapitale vergissing toen hij daar de eindstreep vermoedde en stak hij zijn handen in de lucht om de etappetriomf te vieren. Herstel van zijn fout was onmogelijk.

De Rus Denis Mentsjov van de Rabobankploeg bleef leider in de algemene rangschikking.

Petacchi

Alessandro Petacchi zorgde voor een mysterie in de Ronde van Spanje. De wedstrijdleiding van de Vuelta meldde dat de Italiaanse sprinter, die al vier etappes had gewonnen, vrijdag niet meer van start was gegaan voor de dertiende etappe.

De Italiaanse sprinter had dit namelijk gepland. De wielrenner van Fassa Bortolo zou zich na twee weken koers in de Vuelta gaan voorbereiden op het WK op de weg. Petacchi bleek nog wel degelijk mee te fietsen in het peloton toen hij onderweg een van de tussensprints op zijn naam schreef.