TILBURG - De arbitragecommissie van de KNVB buigt zich maandag opnieuw over de zaak tussen Yassine Abdellaoui en Willem II. De aanvaller eist recht op betaalde arbeid nadat de arbitragecommissie in een uitspraak van half augustus bepaalde dat hij zijn contract met Willem II alleen kon ontbinden door de club een schadeloosstelling van 300.000 euro te betalen. Willem II had een bedrag van 1,5 miljoen euro geëist.
KNVB

De arbitragecommissie gaf de Marokkaanse voetballer tot 31 december 2002 de kans om zijn eerdere verzoek tot contractontbinding in te trekken. Dat deed Abdellaoui na de voor hem negatieve uitspraak en hij meldde zich op 19 augustus weer op de training van
Willem II

Contract

Het contract van Abdellaoui loopt nog tot het einde van dit seizoen door. De club verwijt de speler werkweigering omdat hij zich op 5 maart weigerde te onderwerpen aan een individuele training. Daarop werd Abdellaoui uit de selectie verwijderd en was hij niet meer welkom in Tilburg.

Abdellaoui trainde deze zomer mee bij
RKC

Verdediger Jos van Nieuwstadt van Wilem II is door een spierscheuring vier tot zes weken uitgeschakeld. De 22-jarige voetballer liep bij de training twee scheurtjes op in de hamstrings. Van Nieuwstadt miste ook al een groot gedeelte van de voorbereiding op het seizoen door een hersenschudding.