AMSTERDAM - Dick Advocaat (57) is volgens De Telegraaf een belangrijke kandidaat om de nieuwe bondscoach van Zuid-Korea te worden. De voormalig keuzeheer van het Nederlands Elftal is sinds juli werkzaam als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. Daar volgde hij Aad de Mos op. In Zuid-Korea zou Advocaat Jo Bonfrère opvolgen.

Bonfrère plaatste zich met Zuid-Korea voor het WK in Duitsland, maar onlangs stapte hij op na kritiek aan zijn adres. Zuid-Korea is echter nog niet uitgekeken op Nederlandse trainers. Onder leiding van Guus Hiddink werd het land immers vierde op het vorige WK.

Hiddink

Volgens De Telegraaf is er al een gesprek geweest tussen Advocaat en de Zuid-Koreaanse bond. De Hagenaar tekende bij zijn aanstelling in de Verenigde Arabische Emiraten een éénjarig contract. Het is onduidelijk of hij makkelijk onder die verbintenis uit kan. In het kielzog van Advocaat is Pim Verbeek in beeld als assistent. Verbeek was rechterhand van Hiddink tijdens diens Zuid-Koreaanse periode en vormt momenteel een twee-eenheid met Advocaat. Bij Borussia Mönchengladbach en nu in het Midden-Oosten vormen beiden een duo.

Advocaat is niet de enige kandidaat. Ook Berti Vogts, Bobby Robson, Marcelo Bielsa en Rudi Völler worden door De Telegraaf genoemd. Laatstgenoemde heeft overigens al bedankt voor de eer.