AUSTIN - Lance Armstrong is meer dan welkom terug te keren bij zijn ploeg Discovery Channel als hij besluit volgend jaar toch mee te doen aan de Ronde van Frankrijk. De manager van de Amerikaanse formatie, Dan Osipow, liet dit woensdag weten.

"De omstandigheden kunnen veranderen als je te maken hebt met een sporter die voor zijn gevoel wordt uitgedaagd. Toen Lance op 24 juli in Parijs van zijn fiets stapte, waren we er allemaal van overtuigd dat hij nooit meer een wedstrijd als professional zou fietsen. Het is nog niet helemaal zeker of hij weer aan de Tour meedoet. We zullen rustig afwachten, maar als hij wil is hij meer dan welkom terug te komen", aldus Osipow.

Zevenvoudig Tourwinnaar Armstrong, die in ieder geval in december met zijn ploeg gaat trainen, overweegt een rentree naar aanleiding van beschuldigingen die de Franse krant L'Equipe vorige maand publiceerde. Uit zijn urinestalen van 1999 zou blijken dat de Amerikaan epo gebruikte. Hij liet woensdag zelf bij een motivatietraining in Mexico Stad weten dat ook een optreden in de Giro of Ronde van Spanje tot de mogelijkheden behoort.

Sabotage

"Er zijn veel redenen om juist niet aan de Tour mee te doen: de vele vragen, vele onderzoeken, kans op sabotage of nieuwe beschuldigingen. Het zou ook kunnen dat ik in Italië of Spanje start. Ik ben er nog niet uit. Ik ga in ieder geval weer elke dag op de fietsen stappen en zal goed gaan nadenken over wat ik ga doen."