NEUSS - Jan Ullrich is niet in paniek geraakt van het bericht dat Lance Armstrong overweegt in 2006 toch aan de Tour mee te doen. De Duitse wielrenner, die de afgelopen jaren als grote uitdager steeds werd afgetroefd door de Amerikaan, gelooft niet dat de zevenvoudig winnaar komende zomer weer aan de start zal staan. "Ik kan me na zijn afscheidsfeest in Parijs niet voorstellen dat hij nog een keer aan de Tour zal meedoen", reageerde Ullrich. "Ik maak me er zeker niet druk om."

Volgens Armstrong is een deelname aan de Tour dé manier om revanche te nemen op de Franse media. De krant L'Equipe bracht hem onlangs in opspraak met berichten dat er in zijn urinestalen van 1999 sporen van epo zijn aangetroffen. Armstrong wilde nog geen percentage over de kansen van een rentree geven, maar acht de kans groot.

Heras

De Spanjaard Roberto Heras reageerde enthousiast op de voorgenomen plannen. "Een terugkeer is het enige goede antwoord. Al blijft het probleem dat de Fransen na dat seizoen ongetwijfeld met nieuwe aantijgingen zullen komen."Tour-baas Jean-Marie Leblanc onthield zich van commentaar. "Ik zal hier alleen op reageren als het officieel is", zei hij. Leblanc uitte eerder wel zware kritiek op Armstrong na het verhaal over het vermeende epo-gebruik.