PARIJS - In zes injectienaalden die in de auto van Edita Rumsas zijn aangetroffen, bevonden zich restanten van EPO. Dat meldde de Franse sportkrant L'Equipe zaterdag.

Een van de advocaten van de echtgenote van de Litouwse wielrenner Raimundas Rumsas, die derde werd in de Ronde van Frankrijk, bekende verrast te zijn door het bericht. De raadsman zei dat hij een onderzoeksrapport heeft waarin staat dat in vijf naalden niets is gevonden. De zesde naald is onderwerp van aanvullend onderzoek.

Vrijdag werd bekend dat in de auto van Edita Rumsas 37 verschillende producten waren aangetroffen. Die varieerden van aspirines tot anabolica en hormomen. De Franse douane hield de vrouw in het slotweekeinde van de Tour aan.

De renner en zijn vrouw, die nog altijd in een Franse cel zit, houden vol dat de producten waren bestemd voor Edita's moeder.

/SPORTVrouw Rumsas bezat vooral anabolicaRaimondas Rumsas verhoord in ItaliëRumsas: medicamenten waren voor mijn grootmoederEdita Rumsas vervoerde epo en testosteronDouane houdt vrouw van Rumsas aanRaimondas Rumsas meldt zich bij politieDopingtest Rumsas negatief