NEW YORK - Lindsay Davenport heeft maandag de kwartfinales bereikt van het US Open. De als tweede geplaatste Amerikaanse tennisster gaf de Française Nathalie Dechy geen schijn van kans: 6-0 6-3.

De 29-jarige routinier, die op Flushing Meadows alleen in 1998 zegevierde, treft bij de laatste acht de Russin Elena Dementjeva. Dementjeva won maandag betrekkelijk eenvoudig van de Zwitserse Patty Schnyder: 6-4 6-3.

Davenport kon bogen op een goede staat van dienst tegen Dechy. Ze verloor geen van de vorige zeven confrontaties, maar werd bij de laatste gelegenheid - de halve eindstrijd van het Australisch Open - danig op de proef gesteld. Die partij vergde drie zware sets: 2-6 7-6 6-4.

Daar zag het nu geen moment naar uit. Davenport overklaste haar opponente van begin af aan. Pas in de tweede set kon Dechy laten zien dat ze niet helemaal per ongeluk in de vierde ronde was beland. Uitzicht op een kentering kreeg ze niet. "Dit was het beste wat ik tot dusver heb laten zien dit jaar. Dat verheugt me enorm", zei de gelukkige winnares.

Guillermo Coria

Ook Guillermo Coria heeft de kwartfinales bereikt van het US Open. De als achtste geplaatste Argentijn won het Zuid-Amerikaanse onderonsje met Nicolas Massu in vijf sets. De Chileen kwam met 2-1 voor maar raakte de weg toen helemaal kwijt. Coria stond nog maar vier games af: 6-4 2-6 6-7 (5-7) 6-2 6-2.

Andre Agassi

Andre Agassi heeft zich maandag ook bij de laatste acht geschaard. De 35-jarige Amerikaanse tennisser redde zich tegen de Belg Xavier Malisse evenwel pas in de vijfde set na met 2-0 te hebben voorgestaan: 6-3 6-4 6-7 (5-7) 4-6 6-2.