STOCKHOLM - UEFA-voorzitter Lennart Johansson heeft bij de tuchtcommissie van de Europese voetbalbond de Bulgaarse bondscoach Hristo Stoitsjkov aangeklaagd. De Zweedse bestuurder is boos over beschuldigingen van de oud-international, dat Johansson zich aan wedstrijdmanipulatie schuldig heeft gemaakt. Zaterdag won Zweden in de WK-kwalificatie met 3-0 van Bulgarije.

Volgens Stoitsjkov manipuleerde Johansson dat resultaat. De Zweed verliet 25 minuten voor tijd het stadion. "Dat is het bewijs", vond Stoitsjkov, die Johansson ervan verdacht zich te hebben bemoeid met de aanstelling van de scheidsrechter. "Hij heeft een methode gevonden om Zweden naar het WK te krijgen."

Woest

Johansson was woest toen hij met de uitspraken geconfronteerd werd. "Zoiets kan ik niet op me laten zitten", zei hij in de Zweedse krant Expressen. "Ik heb ook mijn eer." Johansson (75) verliet naar eigen zeggen het stadion met zijn echtgenote eerder omdat zij slecht ter been is. Zo kreeg ze de gelegenheid de arena rustig te verlaten.