Boston Celtics heeft zich zondag als eerste ploeg geplaatst voor de volgende ronde van de play-offs in de NBA. Titelverdediger Golden State Warriors is ook dicht bij de volgende ronde.

De Celtics waren ook in de vierde wedstrijd te sterk voor Indiana Pacers (110-106) en kwamen daarmee op een onoverbrugbare 4-0-voorsprong in de best-of-sevenserie.

Gordon Hayward was goed voor twintig punten voor de ploeg uit Boston. Marcus Morris en Jayson Tatum tekenden allebei voor achttien punten in het Bankers Life Fieldhouse in Indianapolis. Bij de Pacers zorgde Bojan Bogdanovic voor 22 punten.

In de halve finales van de Eastern Conference stuit de ploeg uit Boston op de winnaar van het treffen tussen Milwaukee Bucks en Detroit Pistons. Het heeft er alle schijn van dat Milwaukee de winnaar wordt, want die ploeg was in de eerste drie wedstrijden te sterk voor Detroit.

Na de halve finale wacht uiteraard nog de Conference Final en daarna strijden de beste ploegen de Eastern en Western Conference om de titel in de NBA Finals. Vorig jaar was Golden State Warriors daarin te sterk voor Cleveland Cavaliers.

Vreugde op de bank bij de Celtics. (Foto: Pro Shots)

Warriors met 3-1 voor tegen Clippers

De Warriors zijn nog één zege verwijderd van de volgende ronde van de play-offs. Los Angeles Clippers werd met 113-105 verslagen, waarmee het in de best-of-sevenserie nu 3-1 voor de titelverdediger is.

Kevin Durant (33 punten) en Klay Thompson (32) waren de uitblinkers in het Staples Center in Los Angeles. Woensdag kunnen de Warriors zich in eigen huis voor de tweede ronde plaatsen.

Ook de Toronto Raptors en Portland Trail Blazers staan op een 3-1-voorsprong. De Raptors wonnen met 107-85 bij Orlando Magic. De ploeg uit Portland speelde ook een uitwedstrijd en versloeg Oklahoma City Thunder: 111-98.

Kevin Durant was de productiefste speler bij het duel tussen Los Angeles Clippers en titelverdediger Golden State Warriors. (Foto: Pro Shots)