BERLIJN - Voorzitter Dick Pound van het mondiale antidopingbureau WADA acht het zeer waarschijnlijk dat wielrenner Lance Armstrong zich heeft bezondigd aan gebruik van doping. Hij verklaarde dat maandag in de Duitse krant Netzeitung.

De Franse sportkrant L'Equipe onthulde onlangs dat zevenvoudig Tourwinnaar Armstrong bij zijn eerste zege in 1999 EPO zou hebben gebruikt. Een Frans laboratorium zou in de urinemonsters van de Amerikaan uit dat jaar het dopingmiddel hebben gevonden.

De inmiddels met fietsen gestopte Armstrong ontkent in alle toonaarden dat hij ooit verboden middelen heeft gebruikt. Hij vermoedt dat er iets fout is gegaan bij het bewaren van zijn urinemonsters.

Pound beschuldigt de Texaan niet, maar neemt het wel op voor het laboratorium Chatenay-Malabry, waar de EPO-test op oude B-stalen is uitgevoerd. "Naar mijn mening is het een zeer goed laboratorium; het behoort tot de toonaangevende in het onderzoek naar EPO. Ik heb geen reden om aan te nemen dat hun analyse van de monsters niet zou kloppen."