Ajax heeft in de ArenA moeizaam gewonnen van het gepromoveerde FC Zwolle (2-0). Routinier Richard Witschge, door trainer Ronald Koeman teruggehaald, opende als invaller na precies een uur de score. Acht minuten voor tijd zorgde aanvoerder Cristian Chivu uit een strafschop voor 2-0.

Publiekslieveling Jari Litmanen, eind vorige maand overgenomen van Liverpool, werd na ruim een uur naar de kant gehaald. De -jarige Fin debuteerde als vervanger van de geblesseerde Rafael van der Vaart.

PSV eenvoudig langs RKC: 4-0

PSV is na vier competitiewedstrijden nog steeds zonder puntverlies. De Eindhovenaren versloegen voor eigen publiek medekoploper RKC met 4-0. Kezman maakte drie treffers, Bruggink scoorde eenmaal.

Heerenveen opnieuw onderuit

Heerenveen is volledig van slag. De Friezen verloren in eigen stadion kansloos van NAC: 0-2. Heerenveen haalde tot nu toe alleen een punt weg bij AZ (3-3). Engelaar maakte voor rust beide treffers voor de Bredase club.

Excelsior viert eerste zege

Excelsior heeft zaterdagavond op Woudestein de eerste zege van de competitie behaald. In een als vervroegd bestempelde degradatiewedstrijd moest FC Groningen zich bij een 4-2 nederlaag neerleggen. In het aantrekkelijke duel namen de Groningers aanvankelijk de leiding door Matthijs. Nog voor rust kwam Excelsior op voorsprong door Pinas en Olfers (2-1). Broerse herstelde na rust nog wel het evenwicht, maar door treffers van Lopes en Boutahar kon Excelsior de eerste zege van de competitie vieren.

Slechte generale FC Utrecht

Willem II heeft de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht met 2-0 gewonnen. Landzaat scoorde kort voor de rust, invaller Sektioui een kwartier voor tijd. Voor de bezoekers was het na de doordeweekse zege van 4-0 op De Graafschap een slechte generale repetitie voor de UEFA-Cupwedstrijd tegen Legia Warschau, donderdag in Polen.