ENSCHEDE - Bert van Marwijk nam naar eigen zeggen een risico door zijn nieuwste aanwinst Chung-gug Song op te stellen in de uitwedstrijd tegen FC Twente (1-5). De Zuid-Koreaan is nog geen twee weken in Nederland en heeft dus problemen met de communicatie. Maar de trainer raakte tijdens de trainingen zo overtuigd van Songs kwaliteiten, dat hij hem een basisplaats gaf. De Aziaat (23) beleefde een glansrijk debuut.

Met een perfecte voorzet met zijn rechterbeen leidde hij de openingstreffer in van Ono. Diep in de tweede helft, kort nadat Twente-speler Cziommer op de paal had geschoten, gaf hij een voorzet met links waaruit Van Hooijdonk scoorde, 1-4. Constant was Song gevaarlijk aan de rechterkant. Zijn grootste kwaliteit is dat hij net zo makkelijk met links schiet als met rechts. Hij werkte zich bovendien een slag in de rondte voor de ploeg.

Feyenoord heeft met Song een goudhaantje binnengehaald. Tijdens het WK was hij een van de hoofdrolspelers in de ploeg van Guus Hiddink. Gek eigenlijk dat Song niet met Hiddink meeging naar PSV, maar naar de concurrent vertrok. Tegen Twente speelde Song voor Emerton. Gyan zat daardoor op de bank.

Van Marwijk blij

Van Marwijk: "Op de trainingen liet hij zien goed te kunnen voetballen, maar ik nam een risico door hem op te stellen vanwege het communicatieprobleem. Maar ik ben ontzettend blij dat ik hem heb laten spelen. Hij kan de hele rechterkant bestrijken, en is tweebenig, dat zie je niet vaak. Hij kan echt heel goed voetballen en is betrouwbaar voor het team."

De absolute uitblinker bij Feyenoord was Shinji Ono. De Japanner maakte vlak voor de rust de 1-3 na een steekpass van Bosvelt, dat was een cruciale treffer. Feyenoord speelde in de eerste helft bij vlagen uitstekend voetbal. Twente was machteloos. De Rotterdammers overklasten de Tukkers. Maar op een onverwacht moment kwam de ploeg toch op 1-1 door Booth.

Van Marwijk baalde. "Emerton vergat gewoon de bal weg te trappen. Dat kan je de wedstrijd kosten." Nu liep het goed af, maar in de vorige uitwedstrijd (Roda JC) kostte Feyenoord dat inderdaad de zege, 2-2. Feyenoord was in Enschede niettemin zo sterk, dat de ploeg volgens de trainer alleen van zichzelf kon verliezen.

Geconcentreerd en professioneel tikte Feyenoord de tegenstander weg. De ploeg kan met veel vertrouwen de start van de Champions League, woensdag tegen Juventus, tegemoet zien.