NEW YORK - Nadia Petrova heeft zondag de kwartfinales van de US Open bereikt. De Russische versloeg in de vierde ronde de 16-jarige Tsjechische Nicole Vaidisova met 7-6 7-5.

Petrova vocht ze in de eerste set terug van een 2-5 achterstand en wist de winst in de tiebreak toch naar zich toe te trekken. Ook in de tweede set had ze het niet makkelijk maar zegevierde toch met 7-5.

Maria Sharapova

Ook Maria Sharapova is doorgedrongen tot de kwartfinales van de US Open. De als eerste geplaatst Russische maakte met 6-2, 6-1 een einde aan de opmars van Sania Mirza, de eerste Indische ooit in de vierde ronde van een Grand Slam-toernooi. Sharapova treft in de volgende ronde haar landgenote Nadia Petrova.

De Russische pupil van de Nederlandse trainer Glen Schaap rekende met 7-6, 7-5 af met de zestienjarige Tsjechische Nicole Vaidisova. Petrova is als zevende geplaatst, maar won in haar loopbaan nog nooit een toernooi.

Lleyton Hewitt

Lleyton Hewitt heeft zich gekwalificeerd voor de vierde ronde. De verliezend finalist van vorig jaar had tegen de Amerikaan Taylor Dent vijf sets nodig: 6-3 3-6 6-7 6-2 7-5. Hewitt won de US Open in 2001.