NEW YORK - Andre Agassi heeft de vierde ronde bereikt van de US Open. De 35-jarige Amerikaan versloeg Tomas Berdych in vier sets: 3-6 6-1 6-4 7-6.

De veteraan op Flushing Meadows werd in de eerste set duidelijk verrast door het krachtige spel van de 19-jarige Tsjech. Ook in de vierde set speelde Berdych uitstekend en bereikte een 5-3-voorsprong. Agassi moest diep gaan om de situatie meester te worden en won de set en de partij via een tiebreak.

De als zevende geplaatste Agassi speelt in de vierde ronde tegen Xavier Malisse om een plek in de kwartfinale. De ongeplaatste Belg kwam met 0-2 achter tegen de Rus Joezjni, maar wist de partij alsnog naar zijn hand te zetten.

Lindsay Davenport

Bij de vrouwen kende de nummer twee van de plaatsingslijst Lindsay Davenport een trage start tegen Anabel Garrigues uit Spanje. De Amerikaanse verloor haar opslag in de openingsgame, maar brak meteen daarop terug. Davenport won de partij met 6-3 6-2. In de vierde ronde is de als vijftiende geplaatste Française Nathalie Dechey haar tegenstander.

Amélie Mauresmo

Ook de nummer drie op de vrouwenlijst, Amélie Mauresmo uit Frankrijk, krijgt uitzicht op de kwartfinales. Ze versloeg in de derde ronde Anna-Lena Grönefeld uit Duitsland met 7-5 6-3. In de vierde is Jelena Lichovtseva haar opponent. De Russin schakelde haar landgenoot Anastasia Miskina uit met 0-6 6-3 7-6.

Mary Pierce

De derde Française in de vierde ronde is Mary Pierce. Ze stond met 6-3 3-0 voor toen haar tegenstander Jelena Jankovic uit Servië opgaf met een rugblessure. Pierce (30) krijgt nu te maken met de Belgische Justine Henin-Hardenne.