GRONINGEN - Boze supporters van FC Groningen hebben zaterdagnacht na afloop van de verloren wedstrijd tegen Excelsior (4-2) in Groningen de spelersbus van hun club belaagd. De inzittenden voelden zich zo bedreigd dat de bus uitweek naar een sportcentrum aan de rand van de stad.

FC Groningen had onderweg naar huis politiebegeleiding gevraagd, maar die bleef uit. Bij het Oosterparkstadion waren op het moment van aankomst ook geen agenten aanwezig. Ze waren vlak daarvoor vertrokken omdat ze de supportersbus op afstand aanzagen voor de spelersbus.

Pas na drie kwartier wachten bij het sportcentrum kon de spelersbus veilig terugkeren naar het stadion. Daar bleek dat de groep supporters banden van auto's van een aantal spelers had laten leeglopen. Na tussenkomst van de wegenwacht konden de spelers naar huis.

Teammanager Theo Huizinga van FC Groningen omschrijft het voorval als "heel bedreigend". "We hebben de bus razendsnel in de achteruit gezet toen de groep op ons af kwam rennen. Zoiets heb ik in de 27 jaar die ik bij FC Groningen ben nog nooit meegemaakt."

De supporters zijn razend over de slechte resultaten die hun club de laatste tijd heeft behaald. De FC wacht na vier competitiewedstrijden nog steeds op het eerste winstpuntje.