BRATISLAVA - Tegen Oranje redde Duitsland het vege lijf nog ondanks het lesje voetbal (2-2), zaterdagavond in Bratislava blameerde de gastheer van het WK voetbal zich wel degelijk. "Die Mannschaft" van bondscoach Klinsmann verloor met 2-0 van Slowakije, onlangs tegen Liechtenstein niet verder gekomen dan 0-0.

Miroslav Karhan, in de Bundesliga actief bij VfL Wolfsburg, maakte beide treffers voor rust. Eerst liet hij doelman Lehmann kansloos vanaf de strafschopstip. Scheidsrechter Eric Braamhaar besloot terecht tot de penalty omdat Mertesacker zich vergreep aan Vittek (1.FC Nürnberg). Hij besliste het duel in de 38e minuut op aangeven van Mintal (ook Nürnberg). Vlak daarvoor had doelman Contofalsky Klose van de gelijkmaker afgehouden.

Opnieuw verlies België

De kans dat België het WK in Duitsland haalt wordt elke kwalificatieronde kleiner. Na zeven wedstrijden staat het land in groep 7 op een beschamende vijfde plaats na opnieuw een verliesbeurt. Dit keer was Bosnië-Herzegovina met 1-0 te sterk. In de tweede helft maakte Barbarez het enige doelpunt van de avond.

De Belgen verloren in hun kwalificatiereeks al drie duels, speelden er twee gelijk en wisten ook nog twee wedstrijden te winnen. De achterstand op de tweede plaats (Servië-Montenegro) is vier punten. De Serviërs speelden tot nu toe één duel minder. De Belgen hebben nog drie duels om de achterstand goed te maken.

Engeland - Wales

Engeland blijft kansrijk voor rechtstreekse kwalificatie voor de wereldtitelstrijd voetbal. Door een treffer van Joe Cole won het land zaterdag in Cardiff met 1-0 bij Wales. Engelands grootste concurrent is Polen. De Engelsen lagen onder vuur, na de recente 4-1 nederlaag in een oefenduel bij Denemarken.

Finland - Andorra

Finland heeft zaterdagavond gelijk gespeeld bij Andorra, 0-0. Het duel werd gespeeld in groep 1 van de WK-kwalificatie, waarin ook Nederland uitkomt. Finland had geen kans meer zich te plaatsen voor de eindronde.