BELGRADO - De Nederlandse mannenvolleybalploeg heeft zaterdag ook de tweede groepswedstrijd bij het EK in Belgrado verloren. Na Griekenland was ditmaal Frankrijk te sterk voor het team van bondscoach Harry Brokking. De Fransen wonnen in vier sets: 25-17 25-22 16-25 25-20.

Voor de Nederlandse ploeg is een plaats bij de eerste drie in de poule en daarmee samenhangend rechtstreekse plaatsing voor het volgende EK, ver weg. Zondag zal in ieder geval van Tsjechië moeten worden gewonnen.

Brokking vond dat zijn team in Belgrado bij vlagen op niveau had gespeeld. "We begonnen heel goed, maar missen twee, drie kansen en lopen vervolgens tegen een serie op van Granvorka. In de tweede en derde set hebben we dat niet meer gezien en konden wij goed mee. In de vierde set zijn er twee dubieuze beslissingen van de scheidsrechter maar maken wij ook te veel fouten."

Een wissel - Van de Wel voor Van Dijk - kon het duel niet meer doen kantelen. "Het is een repeterend verhaal", zei Brokking. "We hebben een jong team in opbouw. Het is inherent dat je dan wedstrijden verliest."