JEREVAN - Robin van Persie begint zaterdag in de basis van het Nederlands elftal, dat in Jerevan aantreedt voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Armenië. De jonge speler van Arsenal krijgt hoogstwaarschijnlijk op de positie van linksbuiten de voorkeur boven Arjen Robben.

Robben heeft de hele voorbereiding op het duel met de Armenen last gehad van een enkelblessure. Hij trainde in de aanloop niet met de selectie mee. Vrijdagavond ondervond de Chelsea-speler geen last meer van de enkel. Robben trainde voor het eerst met de groep mee, maar wel met de reserves.

Populair

Voor Van Persie wordt het zijn eerste optreden in de basis van het Nederlands elftal. Tot nu toe viel de oud-Feyenoorder onder bondscoach Marco van Basten wel drie keer in. In die duels scoorde de aanvaller één keer. Het Nederlands elftal is populair in Armenië.

Kabaal

De training van Oranje werd door ruim 1000 Armeniërs bezocht. Onder hen Henk Wisman, de Nederlandse bondscoach van Armenië. De drukte in het stadion leidde tot een hoop kabaal. Van Basten ergerde zich duidelijk aan de luidruchtigheid van de fans.

De bondscoach, die zoals gebruikelijk geen mededelingen wilde doen over de opstelling, kon zich amper verstaanbaar maken aan zijn spelers. "Dat is ons in Finland ook al overkomen", reageerde Van Basten later. Hij gaf aan waarschijnlijk bij de volgende uitwedstrijd de laatste training achter gesloten deuren af te werken. De volgende uitwedstrijd is Tsjechië.

De laatste training van Oranje begon vrijdag om 22.00 uur plaatselijke tijd en was kort voor middernacht pas afgelopen. Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal: Van der Sar; Kromkamp, Boulahrouz, Opdam en Van Bronckhorst; Landzaat, Maduro en Cocu; Kuijt, Van Nistelrooij en Van Persie.