EINDHOVEN - PSV heeft zaterdagavond van NEC gewonnen (3-1). Bouma kopte de Eindhovenaren in de derde minuut op voorsprong. Simr zorgde in de 35e minuut voor de gelijkmaker. PSV kwam in de 53e minuut opnieuw op voorsprong door een benutte strafschop van Ooijer. Invaller Rommedahl bepaalde in de 87e minuut de eindstand op 3-1.

Willem II en Roda JC hielden elkaar zaterdagavond in Tilburg in evenwicht: 1-1. De Limburgers hadden wel een eigen doelpunt van Mathijsen nodig voor de gelijkmaker. Bombarda opende de score voor eigen publiek. De remise deed recht aan het gelijkwaardige spelbeeld.

Roda JC vertrekt zondagmiddag naar Frankrijk voor de eerste wedstrijd tegen Bordeaux in de derde ronde van het UEFA-bekertoernooi.

Twente naar middenmoot

FC Twente heeft zich dankzij een 1-3-overwinning op Den Bosch weer genesteld in de middenmoot. De Tukkers, die een zwakke competitiestart hadden, moesten in de tweede helft - na een blunder van Grujic - de gelijkmaker incasseren. Maar Van der Leegte en Polak bezorgden de formatie van John van 't Schip alsnog de derde competitiezege.