MÜNCHEN - Roy Makaay mist ook het WK-kwalificatieduel met Andorra en mogelijk zelfs de Bundesligawedstrijd tegen 1.FC Nürnberg op 10 september. De spits van Oranje en Bayern München liep deze week tijdens de training een knieblessure op. Hij reisde donderdag naar Zuid-Duitsland om zich ook nog eens te laten onderzoeken door clubarts Müller-Wohlfahrt.

Bayern meldde vrijdag dat de aanvaller voorlopig even langs de kant staat. "Ik heb geen pijn, maar kan de knie niet helemaal goed bewegen. Er zit ook wat vocht in", zei Makaay in de Bild-Zeitung. "Het valt nu nog niet te zeggen hoe lang het duurt. Begin volgende week wordt er opnieuw gekeken. Daarna besluiten we wanneer ik de training mag hervatten."

Makaay, die een knieband heeft verrekt, moet de komende dagen een brace dragen. Wellicht maakt Bayern van de gedwongen pauze gebruik om met hem te onderhandelen over een tussentijdse contractverlenging. Bestuursvoorzitter Rummenigge liet in het voetbalblad Kicker weten de productieve Nederlander nog twee jaar langer te willen binden, tot medio 2009.