LONDEN - Sir Alex Ferguson laat zijn beruchte rotatiesysteem bij Manchester United even rusten. Als geen ander beseft de Schotse succestrainer dat zijn kwakkelende ploeg behoefte heeft aan overwinningen. Daarom stuurde hij zaterdag in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Leicester City (2-0) zijn sterkste opstelling het veld in. De topper dinsdag tegen Bayern München was kennelijk van latere zorg.

Ondanks de aanwezigheid van onder anderen Beckham, Van Nistelrooy, Giggs, Scholes en zelfs ook aanvoerder Keane, terug van een blessure, speelde Manchester United geen probleemloze wedstrijd. Leicester kreeg op Old Trafford een paar aardige kansen, maar miste schotvaardigheid in de voorste linie om tot scoren te komen. Zelfs een omstreden strafschop was aan de bezoekers niet besteed.

Na een overtreding van de Fransman Blanc, de vervanger van Jaap Stam (naar Lazio), op Benjamin mocht Izzet aanleggen van elf meter. De Franse doelman van United treuzelde dermate lang, dat Izzet de bal zonder arbitrale goedkeuring demonstratief in het lege doel schoot. Barthez bracht het speeltuig keurig terug naar zijn belager, die daarna zichtbaar geïrriteerd zijn aanloop nam. Via de doelman belandde diens schot op de paal.

De stand was op dat moment al 1-0 voor de thuisploeg. Van Nistelrooy kopte raak uit een afgemeten voorzet van Beckham. Het was de achtste treffer voor de voormalige spits van PSV, die zaterdag tevens de gele kaart kreeg wegens aanmerkingen op de leiding. Van Nistelrooy was een voortdurende plaag voor de defensie van Leicester. Met iets meer geluk had hij vooral in de slotfase zeker nog een keer kunnen scoren.

Kort na de rust verzekerde de landskampioen zich van de zesde competitiezege in de twaalfde wedstrijd. Uit een voorzet van Gary Neville trof Yorke doel, eveneens met een kopbal. Het was pas het eerste doelpunt in dit seizoen van de geplaagde spits, die vooral door de komst van Van Nistelrooy niet zoveel speeltijd meer krijgt van Ferguson.