NEW YORK - Justine Henin-Hardenne (23) heeft donderdag op het US Open in New York moeiteloos de derde ronde bereikt. De Belgische schakelde de Spaanse Maria Sanchez Lorenzo met 6-3 6-4 uit.

De beste tennisster van Wallonië, met de titel van Roland Garros op zak, vond zelf dat ze zo nu en dan ongeconcentreerd speelde tegen de nummer 99 van het vrouwentennis. Het duurde even voor ze op gang kwam en haar formidabele backhand naar behoren functioneerde.

Toch liet ze in de tweede set bij een 4-1-voorsprong de Spaanse nog in de buurt komen. Henin gaf wat gas bij en trok de partij vervolgens vlot naar zich toe.

Yoon Jeong Cho

De als zevende geplaatste Henin, winnares op Flushing Meadows in 2003, vindt in de derde ronde Yoon Jeong Cho aan de andere kant van het net. De Zuid-Koreaanse versloeg de nummer 27 van de plaatsingslijst, de Argentijnse Gisela Dulko: 6-4 6-3.

Davenport

Lindsay Davenport had iets goed te maken in de tweede ronde. In de openingsronde verliep haar spel niet bepaald vlot, de Chinese Li Na stak acht games in haar zak. Pauline Parmentier werd donderdag de dupe van Davenports daadkracht: 6-1 6-1.

De 19-jarige Française, nummer 253 op de wereldranglijst, kon letterlijk niets ondernemen tegen de nummer twee van de plaatsingslijst. Davenport was in recordtempo weer van de baan verdwenen. De match kostte haar niet meer dan 45 minuten. De Amerikaanse won het toernooi in 1998.