KATWIJK - Roy Makaay heeft donderdagochtend het trainingskamp van het Nederlands elftal verlaten. De aanvaller van Bayern München heeft te veel last van zijn geblesseerde rechterknie om zaterdag in en tegen Armenië te kunnen spelen in het WK-kwalificatieduel. De spits kan mogelijk wel meedoen tegen Andorra, volgende week woensdag in Eindhoven.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Makaay blesseerde zich woensdag tijdens de training aan het gewricht. Hij vertrekt naar München, waar hij de komende dagen behandeld wordt. Zondagavond wordt bepaald of hij fit genoeg is voor de thuiswedstrijd tegen Andorra.

Bondscoach Marco van Basten maakt later donderdag bekend welke negentien spelers naar Armenië gaan. Er moeten van de huidige selectie van 23 nog drie spelers afvallen.

In de selectie van Jong Oranje is Arnold Kruiswijk van FC Groningen afgevallen voor de EK-kwalificatiewedstrijd in Armenië. Hij is nog niet hersteld van een bovenbeenblessure. Stijn Schaars van AZ kan wel mee, hij is van zijn liesklachten af. Daardoor blijft zijn beoogde vervanger Jerrel Wolfgang (Heerenveen) thuis.