NEW YORK - Serena Williams was woensdagavond met haar hoofd meer bij de slachtoffers van orkaan Katrina dan bij haar tegenstandster Catalina Castano. De Colombiaanse liet zich in de tweede ronde van de US Open snel afvoeren door de als achtste geplaatste Amerikaanse: 6-2 en 6-2.

Na haar snelle zege bedankte de zevenvoudig winnares van een grandslamtitel het opgekomen publiek. Williams deed direct een belofte. Voor elke ace die ze dit jaar nog op een tennistoernooi slaat, doneert ze 100 dollar voor hulp aan de slachtoffers van Katrina. De orkaan richtte in de staten Louisana, Mississippi en Alabama een enorme ravage aan.

"Ik heb alle tv-kanalen gevolgd. De ellende is enorm, de schade verschrikkelijk. Vorig jaar hebben we op Palm Beach te maken gehad met een orkaan. Categorie twee of drie. Ik kan me amper voorstellen hoe het er in New Orleans aan toe is gegaan", zei de Amerikaanse.

Het voorbeeld van Serena werd snel gevolgd door voormalig toptennisser John McEnroe. Hij zei toe 25.000 dollar voor hulp aan de slachtoffers te geven. Andere spelers op de US Open roepen tijdens tv-uitzendingen op tot donaties. De Amerikaanse tennisbond maakte 500.000 dollar over naar het Rode Kruis. Bezoekers van de US Open kunnen ter plekke geld geven.