CINCINNATI - Richard Krajicek heeft de tweede ronde van het tennistoernooi van Cincinnati bereikt. De Muiderberger klopte op het Amerikaanse hardcourt zijn Tsjechische tegenstander Novak in twee sets: 6-4 6-4.

Krajicek revancheerde zich voor zijn eerste optreden op de harde baansoort. De Nederlander verloor vorige week op het toernooi van Toronto al in de eerste ronde van de Fin Nieminen. Krajicek speelde toen slordig en maakte vooral veel fouten aan het net. Krajicek speelde tegen Novak een stuk beter. Hij brak in de zevende game van de eerste set de service van de Tsjech. De tweede set was een kopie van de eerste. Novak, vorige week nog halve finalist in Toronto, verloor opnieuw zijn servicebeurt in de zevende game.

Krajicek won al zijn servicebeurten en stapte na een uur en acht minuten als winnaar van de baan. De Muiderberger speelt in de tweede ronde tegen de Australiër Philippoussis, die de Fransman Santoro versloeg: 4-6 7-6 6-3. De twee troffen elkaar ook al in de vierde ronde van Wimbledon, toen Krajicek een vijfsetter winnend afsloot.

Sjeng Schalken, sinds maandag al zeker van deelname aan de tweede ronde, moet het opnemen tegen Moya. De Spanjaard was in de eerste ronde te sterk voor zijn Franse opponent Saulnier: 6-3 6-3.