ROTTERDAM - Voorzitter Jorien van den Herik van Feyenoord heeft UEFA-secretaris Gerhard Aigner om opheldering gevraagd over de gang van zaken rond de nominaties voor de verkiezing van Europees trainer van het jaar.
Feyenoord

De titel gaat naar Del Bosque (Real Madrid), Topmöller (Bayer Leverkusen) of Ferguson (Manchester United.) Trainer Bert van Marwijk is bij de tweede selectieronde afgevallen. De oefenmeester van Feyenoord kreeg tot dusver de meeste stemmen van alle genomineerden trainers. Op de door de website van de
UEFA

Zichzelf genomineerd

De UEFA was echter niet gevoelig voor de veelal Rotterdamse fans die via internet hun stem uitbrachten. ,,Raar, want wat heeft een verkiezing voor zin als de uitslag toch de prullenbak in gaat'', aldus Van den Herik. De voorzitter vindt het vooral vreemd dat Ferguson zichzelf heeft genomineerd.

Protest

De trainer van Manchester United, een club die vorig jaar niet succesvol was, maakt deel uit van het comité dat de nominaties verzorgt. "Ik heb Aigner om opheldering gevraagd. Als hij geen passende verklaring heeft, dienen we een protest in", aldus Van den Herik.

"DE UEFA hoeft mij nooit meer om een gunst te vragen"

Van Marwijk reageerde nuchter op het besluit van de UEFA om hem niet te nomineren. "Ik vind het vreemd om een peiling te houden wanneer je er toch niets mee doet. Gelukkig heb ik altijd vrij laconiek op mijn nominatie gereageerd. Andere mensen hebben zich er de afgelopen tijd drukker om gemaakt dan ik. Of ik boos ben? Nee, dat niet. Maar de UEFA hoeft mij nooit meer om een gunst te vragen. Dat lijkt me duidelijk."

Ruud van Nistelrooy heeft nog wel kans op een ereprijs. De spits van Manchester United is door de UEFA genomineerd voor twee categorieën. Samen met Raul en Zidane strijdt hij om de titel 'meest waardevolle speler'. Samen met Trezeguet en Raul is hij eveneens genomineerd voor de titel 'beste aanvaller'.