MONACO - Liverpool heeft vrijdagavond, met Boudewijn Zenden als basisspeler, in Monaco de Europese Supercup veroverd. De Engelse winnaar van de Champions League versloeg in het Louis II-stadion onder meer dankzij twee treffers van invaller Djibril Cissé UEFA-cuphouder CSKA Moskou met 3-1.

Dat gebeurde pas in de verlenging. Na 90 minuten was er evenwicht: 1-1. De Russen kwamen na een half uur, geheel tegen de verhouding in, op voorsprong. De Braziliaan Daniel Carvalho, met landgenoot Vagner Love de uitblinker van CSKA, scoorde.

Sleutel

De begeerde bokaal ging echter niet voor het eerst naar Rusland. Wel moest Liverpool lang geduld hebben voor het succes in beeld kwam. Cissé bleek de sleutel. Hij kwam tien minuten voor tijd in het veld voor de Noor John Arne Riise. De donkere aanvaller maakte bijna per ommegaande gelijk, als op bestelling.

Ook daarna bewees de Fransman zich als gouden greep van trainer Rafael Benitez. Vlak voor het verstrijken van het eerste extra kwartier tekende hij ook voor de 2-1. In eerste instantie kon doelman Igor Akinfejev nog redding brengen, in de rebound was hij kansloos.

Cissé

Na de nieuwe wisseling van speelhelft stelde Cissé de Spanjaard Luis Garcia in staat de eindstand op het scorebord te brengen. Het duel stond onder leiding van scheidsrechter René Temmink met assistentie van Rob Meenhuis en Adriaan Inia. Eric Braamhaar was vierde official.