DEN BOSCH - Berry Powel heeft zijn doelpuntentotaal na amper vier competitiewedstrijden opgeschroefd naar acht. De spits van Den Bosch scoorde in het duel met Top Oss viermaal en nam daarmee de volledige productie op zich: 4-0. Tegen Helmond Sport (1) en FC Omniworld (3) was hij ook al trefzeker.

De 25-jarige aanvaller bracht zijn club in de 39e minuut op voorsprong. Vlak na rust mocht hij vanaf de strafschopstip aanleggen, nadat Luinge had besloten FC Den Bosch een penalty toe te kennen. Powel faalde oog in oog met doelman Kempees niet: 2-0.

Neergelegd

Dezelfde Kempees moest zes minuten later het veld verlaten, nadat hij een Bossche speler in het strafschopgebied had neergelegd. Logischerwijs kreeg Den Bosch opnieuw een penalty, die wederom door Powel werd benut: 3-0.

De beladen wedstrijd tussen de twee Brabantse ploegen dreigde halverwege de tweede helft te ontsporen, toen Luinge een tweede Top Oss-speler naar de kleedkamer stuurde. Van Dalen kreeg rood nadat hij een zware overtreding had begaan.

Spreekkoren

De fans van de bezoekers reageerden hun frustraties af op de arbiter door kwetsende spreekkoren. Luinge besloot daarop het duel voor tien minuten stil te leggen. Na die afkoelingsperiode bepaalde Powel vlak voor tijd de eindstand op 4-0.

In Venlo morste VVV voor het eerst dit seizoen punten. De Limburgse club, een van de titelfavorieten, kwam tegen Cambuur Leeuwarden niet verder dan 1-1. VVV verloor zodoende de leiding aan FC Volendam. De Noord-Hollanders versloegen degradant De Graafschap met 1-0, waardoor de formatie op tien punten komt. VVV heeft evenveel punten, maar een minder doelsaldo. Ook Excelsior en Dordrecht hebben tien punten, FC Den Bosch staat vijfde met negen.

De Graafschap leed tegen Volendam alweer zijn derde nederlaag dit seizoen. De Doetinchemmers staan zestiende op de ranglijst.