EINDHOVEN - Voor Guus Hiddink doet de Zuid-Koreaanse voetbalbond graag wat moeite. De oud-bondscoach is nog maar net begonnen met zijn werkzaamheden bij PSV, of de Koreaanse bond wil hem alweer inlijven voor de periode 2004-2006. Niet dat de Nederlander daar zelf aan denkt, maar de Koreanen zijn zo volhardend dat ze er graag voor naar Nederland komen.

"Guus Hiddink is op de hoogte van de belangstelling," reageert PSV-woordvoerder Pedro Salazar. "Maar dat was hij al sinds de dag van zijn vertrek daar." Hiddink is sinds het wereldkampioenschap een held in Korea. Op de website van de nationale bond staat nog altijd een foto met tekst, waarin Hiddink op de dag van vertrek, 7 juli, stelt geen 'goodbye' te zeggen omdat hij gelooft nog eens terug te komen.

Gezellig kopje koffie

Voor de Koreanen kan dat niet snel genoeg gebeuren. Hiddink moet hun team vanaf 2004 opnieuw naar een goed WK leiden. Een delegatie van de bond wil Hiddink deze week een voorstel doen. Maar dat is gedoemd te mislukken. De Koreanen kunnen best gezellig een kopje koffie met de coach komen drinken, maar hij zal niets afspreken. "Het is uitgesloten dat ik in de komende twee jaar iets voor de Koreanen zal doen, en over de periode daarna ga ik nu niet praten," liet Hiddink weten aan PSV.

Gescheiden

Hiddink hield verschillende belangen tijdens het WK ook al strikt gescheiden. Toen weigerde hij met PSV te onderhandelen zolang Korea in het toernooi zat. Zo zal het nu opnieuw gaan. "Ze zijn altijd welkom, maar als ze me willen vastleggen, komen ze voor niets."