Roda JC-trainer Robert Molenaar heeft donderdag keihard uitgehaald naar Eric van der Luer, die de coach is van de beloftenploeg van de Limburgse club.

"Hij moet zijn bek houden", zei Molenaar donderdag op zijn wekelijkse persgesprek waar de krant De Limburger bij aanwezig was.

Molenaar reageerde daarmee op uitspraken over spits Tim Väyrynen die Van der Luer eerder deze week deed. De Fin speelde dit seizoen al tien wedstrijden voor Roda JC in de Keuken Kampioen Divisie, maar deed afgelopen maandag mee bij Jong Roda JC in het met 3-0 verloren duel met Jong Excelsior.

Na afloop liet Van der Luer zich openlijk kritisch uit over Väyrynen, tot woede van Molenaar. "Hij moet zich gedeisd houden, dit soort dingen hoor je binnenskamers te bespreken", zei Molenaar donderdag.

'Ik zeg de dingen gewoon zoals ze zijn'

Van der Luer reageerde in gesprek met De Limburger ook al op de harde uitspraken van Molenaar. "Waar gaat dit over? Ik zeg de dingen gewoon zoals ze zijn", aldus de tweevoudig Oranje-international, die van 1988 tot 2002 speler was van Roda JC.

Technisch directeur Harm van Veldhoven baalt van het geruzie tussen Molenaar en Van der Luer. "Dit soort dingen moeten we intern bespreken, daar zal ik het ook nog wel met ze over hebben", aldus Van Veldhoven.

De ploeg van Molenaar, die vorig jaar degradeerde uit de Eredivisie, staat op de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdag speelt Roda JC om 20.00 uur uit tegen laagvlieger FC Dordrecht.

Bekijk het programma en de stand in de Keuken Kampioen Divisie