Feyenoord begint zondag met Joris Delle, Orkun Kökçü en Jens Toornstra in de basis aan de uitwedstrijd tegen Vitesse. Nicolai Jörgensen zit op de bank.

Derde doelman Delle vervangt Kenneth Vermeer, die vorige week tegen FC Emmen geblesseerd uitviel en niet op tijd hersteld is. Justin Bijlow ontbreekt al langer door een blessure.

Toornstra is op het middenveld de vervanger van Vilhena, die voor het eerst een wedstrijd van Feyenoord aan zich voorbij moet laten gaan vanwege een blessure. De inmiddels 24-jarige Vilhena maakte begin 2012 zijn debuut in de hoofdmacht van de Rotterdammers.

Naast Toornstra staat Kökçü op het middenveld. Voor de achttienjarige Kökçü wordt het zijn tweede Eredivisie-wedstrijd als basisspeler. Jordy Clasie completeert de middenlinie van de ploeg van trainer Giovanni Van Bronckhorst.

Robin van Persie begint in de spits, waardoor er geen plek is voor Jörgensen. Steven Berghuis en Sam Larsson zijn de vleugelspelers. Achterin kiest Van Bronckhorst voor Jeremiah St. Juste, Cuco Martina, Jan-Arie van der Heijden en Ridgeciano Haps.

Serero ontbreekt bij Vitesse

Bij Vitesse ontbreekt Thulani Serero door een blessure. De Zuid-Afrikaan wordt op het middenveld vervangen door Navarone Foor.

Vitesse tegen Feyenoord begint zondag om 14.30 uur in De Gelredome en staat onder leiding van arbiter Jeroen Manschot. Als nummer vijf Vitesse wint, verkleinen de Arnhemmers de achterstand op nummer drie Feyenoord tot vier punten.

Opstelling Vitesse: Eduardo; Karavaev, Doekhi, Van der Werff, Clark; Ödegaard, Bero, Foor, Büttner, Dauda, Linssen

Opstelling Feyenoord: Delle; St. Juste, Martina, Van der Heijden, Haps; Toornstra, Kökçü, Clasie; Berghuis, Van Persie, Larsson

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie