AMSTERDAM - Manchester United heeft zondag tijdens het Amsterdam Toernooi met 3-0 gewonnen van Parma. De Engelse topclub verloor vrijdag van Ajax, 2-1. De ploeg bereidt zich voor op de derde en laatste voorronde van de Champions League, waarin de tegenstander het Kroatische NK Zagreb of Zalaegerszegi uit Hongarije wordt.

Deze clubs spelen komende week tegen elkaar in de tweede voorronde. De heenwedstrijd in de derde voorronde is 14 augustus. Manchester heeft nog twee oefenduels te gaan voor die cruciale duels. De rijkste voetbalclub ter wereld is natuurlijk verplicht zich te plaatsen voor de CL.

ManUnited speelt dinsdag in Denemarken tegen Aarhus, waarna zaterdag op het eigen Old Trafford de Argentijnse topploeg Boca Juniors de tegenstander is. Dat is de voornaamste test voor de ploeg.

Manager Ferguson laat alle spelers in de aanloop naar het nieuwe seizoen spelen. Tegen de Italiaanse middenmoter Parma kregen Van Nistelrooy, keeper Barthez, Scholes en Keane rust. De andere sterren, zoals Veron, Ferdinand, Beckham en Giggs speelden wel mee. "De nadruk bij ons ligt op fit worden, niet zozeer op de resultaten. Als we er moeten staan, staan we er ook. De Engelse spelers hebben, net als Veron, het WK gespeeld en hebben nog enige tijd nodig in vorm te komen. Maar wij moeten normaal gesproken ons plaatsen voor de Champions League", zei Van Nistelrooy.

De Brabander werd in de spits vervangen door de Solskjaer. De Noor maakte de 3-0. Daarvoor scoorden Giggs en, via een fraaie lob, Veron. De Mancunians werden amper getest door het zielloze Parma. Daardoor was het een echte oefenwedstrijd.

De zwakheden in de defensie van ManUnited werden ook niet blootgelegd. Ondanks Ferdinand, met 47 miljoen euro de duurste verdediger ter wereld, blijft de verdediging de achilleshiel. Al toonde O'Shea zich meer betrouwbaar en koel dan Phil Neville.