ISTANBUL - Titelkandidaat Kimi Raïkkönen is helemaal klaar voor de strijd om de pole positie in Turkije. Op het nieuwe circuit sloot de Finse McLaren-rijder de laatste oefensessie als snelste af. Button, Alonso en Montoya moesten allen ongeveer een halve seconde toegeven.

De laatste oefensessie voor de allereerste Turkse Grand Prix bracht alweer het nodige spektakel. Het blijft zoeken naar grip en dat leidde alweer tot enkele spins en uitstapjes naast de baan. Vooral wereldkampioen Michael Schumacher lijkt moeite te hebben om in het goede ritme te raken. De Duitser schoof net als tijdens de eerdere oefensessies alweer even van de baan.

Maar ook zonder deze uitstapjes lijkt het niet goed te gaan voor Ferrari. Schumacher en Barrichello raakten niet verder dan de 14de en 16de tijd. Problemen voor Bridgestone? Of probeert de Scuderia weer zand in de ogen van de concurrentie te gooien zoals ze dat ook al in Hongarije deden?

En wat met ons Nederlandse Minardi-duo? Doornbos(18de) toonde zich de snelste van de twee deze ochtend. Voor Albers wilde het allemaal nog niet zo goed vlotten. De Larenaar was één van de rijders die even spinde en een uitstapje naast de baan maakte.