PSV begint zaterdagavond met Mohammed Ihattaren en Michal Sadílek aan de uitwedstrijd tegen Excelsior.

Ihattaren vervangt de gepasseerde Gaston Pereiro en Sadílek mag starten, omdat Jorrit Hendrix ontbreekt vanwege privéomstandigheden.

Het is de eerste basisplaats van Ihattaren, die vorige maand zijn zeventiende verjaardag vierde, in de Eredivisie. De aanvallende middenvelder mocht wel al een paar keer invallen en is de jongste basisspeler van PSV in vijftig jaar.

Ook Sadílek moest het tot dusver louter met invalbeurten doen, maar scoorde wel al een keer. Naast de negentienjarige Tsjech en Ihattaren is Pablo Rosario de enige vaste naam op het middenveld van trainer Mark van Bommel.

Pereiro lijkt slachtoffer van de mindere resultaten van de Eredivisie-koploper in de laatste weken. Voorin en in de verdediging kiest Van Bommel voor de gebruikelijke namen.

Makkelie fluit duel in Van Donge & De Roo Stadion

Excelsior tegen PSV begint zaterdag om 19.45 uur in het Van Donge & De Roo Stadion en staat onder leiding van arbiter Danny Makkelie.

Als de Eindhovenaren winnen, vergroten ze de voorsprong op nummer twee Ajax tot vijf punten. De Amsterdammers zouden dit weekend tegen PEC Zwolle spelen, maar die wedstrijd is uitgesteld met het oog op het Champions League-duel dinsdag met Real Madrid.

Excelsior staat veertiende en kan de punten goed gebruiken in de strijd tegen degradatie.

Opstelling Excelsior: Damen; Horemans, Mattheij, Oude Kotte, Van der Meer; Schouten, Messaoud, Fortes; Edwards, El Hamdaoui, Eckert.

Opstelling PSV: Zoet; Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño; Sadílek, Ihattaren, Rosario; Bergwijn, De Jong, Lozano.