Lasse Schöne vindt niet dat de 6-2-nederlaag van Ajax vorige maand bij Feyenoord is uitgewist door de 0-3-zege woensdag in De Kuip, maar de Deense middenvelder vindt wel dat zijn ploeg zich gerevancheerd heeft.

"Dit voelt heerlijk. We hebben revanche genomen", aldus Schöne, die in beide Klassiekers een basisplaats had. "Vooraf hadden we natuurlijk revanchegevoelens en ik denk dat we het ideale antwoord hebben gegeven. De 6-2 deed pijn bij mij."

Het contrast met de nederlaag van vorige maand is groot, benadrukt Schöne. Niet alleen qua uitslag, maar ook qua perspectief voor Ajax. Door de ruime overwinning op Feyenoord werd na vijf jaar weer eens de finale van de TOTO KNVB-beker bereikt en in de Eredivisie is de achterstand op koploper PSV teruggelopen tot twee punten.

"De 6-2 is niet zozeer uitgewist, dat was echt een klap. Maar op deze manier hebben we het wel goed opgelost. In fases waren we fel in de duels en dat ontbrak er eerder aan. Van begin tot eind hebben we gestreden."

Berghuis pleit voor wijziging VAR-regels bij hoekschoppen
171
Berghuis pleit voor wijziging VAR-regels bij hoekschoppen

'Het was een mooie bekeravond'

Toch leek het in de openingsfase weer mis te gaan voor Ajax, dat tot twee keer toe ontsnapte aan een achterstand in De Kuip. Sam Larsson schoot oog-in-oog met doelman André Onana op de paal en Matthijs de Ligt voorkwam dat Robin van Persie scoorde.

"Of ik dacht: daar gaan we weer?", herhaalt Schöne de vraag. "Nee, we stonden onder druk, maar daarom hebben we het een beetje omgezet en kregen we controle over de wedstrijd."

"Na rust kwamen we niet meer in de problemen en dus hebben we verdiend gewonnen. Het was misschien niet onze beste wedstrijd, maar het was wel een heel mooie bekeravond. Ik ben blij dat we eindelijk weer in de finale staan."

Tegenstander van Ajax in de finale wordt Willem II of AZ. De confrontatie tussen de Tilburgers en de Alkmaarders begint donderdag om 20.45 uur in het Koning Willem II Stadion en de eindstrijd is op zondag 5 mei in De Kuip.