AMSTERDAM - Arrows en Heinz-Harald Frentzen hebben in onderling overleg het contract met de Duitse F1-coureur ontbonden. Dat maakte de Britse renstal vrijdag bekend. Frentzen verklaarde dat hij vanwege de onzekere toekomst van Arrows niet langer bij het team wilde blijven.

Wie de opvolger wordt van Frentzen voor de resterende vijf races van het seizoen, is nog niet bekend.

Frentzen vroeg teambaas Walkinshaw om onmiddellijk van zijn contract te worden ontheven. Hij reed maar twaalf races voor Arrows. De Duitser pakte twee WK-punten, maar ergerde zich de laatste weken kapot aan alle misère rond het team.

Zo moest hij enkele weken terug bij de Grand Prix van Frankrijk van zijn teambaas opzettelijk langzaam rijden in de training. Walkinshaw droeg Frentzen op zich niet te kwalificeren, omdat dat hem in zijn onderhandelingen met de vele schuldeisers niet goed zou uitkomen. Arrows heeft naar verluidt een schuld van 100 miljoen euro.

Jordan

Frentzen zei vorige week dat hij terug kan keren naar Jordan, het team dat hem afgelopen seizoen nog ontsloeg. Ook Sauber heeft interesse.

Verstappen

Walkinshaw polste onlangs Jos Verstappen om weer te gaan racen, maar de Nederlander heeft dat aanbod vooralsnog afgeslagen. Hij wil eerst geld zien van de Schot, die hem vlak voor het seizoen ontsloeg.

Verstappen heeft een rechtszaak lopen tegen Arrows. Hij claimt miljoenen euro's. Walkinshaw wil van de zaak af en stelde de -jarige Limburgse coureur daarom een rentree voor. Volgens Verstappens manager Huub Rothengatter vormt een terugkeer in de oranje bolide echter maar een onderdeel van de gehele oplossing. "Het is complexer dan 'Jos ga jij maar effe rijden en dan zijn we overal van af'. Er zitten allerlei haken en ogen aan op financieel, commercieel, juridisch en sportief gebied."

Mogelijke verkoop

Arrows wordt mogelijk verkocht. Drankengigant Red Bull, dat Enrique Bernoldi (de andere coureur bij het team) sponsort, is de voornaamste kandidaat-koper. Als nieuwe teambaas wordt de naam van Craig Pollock genoemd, die eerder bij BAR in dienst was. Een overname zou de deur voor Verstappen kunnen openzetten.

Rothengatter erkent dat hij in gesprek blijft met Arrows en de ontwikkelingen met interesse volgt. Ook Minardi heeft Verstappen gevraagd hoe hij het zou vinden om de zwak presterende Alex Yoong te vervangen.

Rothengatter denkt dat er snel een rentree van Verstappen te verwachten is. "Het zou me zeer teleurstellen en verbazen als Jos dit seizoen niet meer zou rijden."