Red Bull Racing heeft maandag bekendgemaakt dat de auto voor het komende Formule 1-seizoen de vertrouwde kleuren heeft. Woensdag presenteerde het team van Max Verstappen al de nieuwe wagen, maar die was toen nog donkerblauw met rood.

Red Bull zei woensdag al dat het ging om een "speciale editie" van de RB15 en zoals verwacht grijpt het team nu terug op kleurstelling van de afgelopen jaren met de karakteristieke gele neus.

Die kleurstelling zal maandag ook te zien zijn op de eerste testdag van de Formule 1 in Barcelona. Verstappen gaat maandag meteen de baan op van het Circuit de Catalunya en komt ook woensdag in actie. De eerste testweek duurt tot en met donderdag.

Woensdag reed Verstappen op het circuit van Silverstone al enkele rondes in de donkerblauwe auto met rode accenten, met daarin zoals bekend een Honda-motor. Deze winter maakte Red Bull de overstap van Renault naar de Japanse motorleverancier.

De RB15 met de juiste kleurstelling (Foto: Red Bull Racing)

Red Bull hoopt met Honda gooi te doen naar wereldtitel

Met de overstap naar Honda hoopt Red Bull dit jaar een gooi te doen naar het kampioenschap, al temperde Verstappen de verwachtingen door te zeggen dat het team waarschijnlijk niet vanaf de eerste races om de overwinning mee zal gaan doen.

Vorig jaar won de 21-jarige Verstappen, die met Fransman Pierre Gasly een nieuwe teamgenoot heeft, twee Grands Prix en eindigde hij als vierde in de WK-stand. Gasly is de opvolger van de naar Renault vertrokken Daniel Ricciardo.

Verstappen begint maandag om 9.00 uur aan de eerste testdag in Barcelona.

De speciale editie van de RB15 die woensdag werd gepresenteerd (Foto: Red Bull Racing)