ADO Den Haag heeft vrijdag een belangrijke zege geboekt in de Eredivisie. De Hagenaars wonnen in eigen huis met 1-0 van PEC Zwolle.

Giovanni Troupée kroonde zich tot matchwinner. De verdediger maakte in de blessuretijd van de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd.

PEC moest in de laatste tien minuten met een man minder verder na een domme rode kaart voor Younes Namli. De aanvaller kreeg zijn tweede gele kaart voor een opstootje met Sheraldo Becker.

ADO nam door de zege afstand van de degradatiezone. De residentieclub klom ten koste van FC Groningen, PEC, Willem II en Fortuna Sittard van de dertiende naar de negende plaats.

PEC moet door de nederlaag, de eerste in 2019 en onder de nieuwe trainer Jaap Stam, weer met een schuin oog naar beneden kijken. De 'Blauwvingers' zakten naar de twaalfde plaats, met slechts drie punten meer dan nummer zestien Excelsior.

Younes Namli kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart van arbiter Joey Kooij. (Foto: ProShots)

PEC begon nog wel goed aan de wedstrijd

PEC begon nog wel goed aan de wedstrijd tegen ADO en had binnen vijf minuten ook op voorsprong moeten komen, ware het niet dat Gustavo Hamer en Stanley Elbers van dichtbij op doelman Robert Zwinkels stuitten.

ADO kon er in de eerste helft heel weinig tegenover zetten, maar nam vlak voor het rustsignaal wel de leiding. Troupée leek de bal ter hoogte van de achterlijn voor te willen geven, maar hij zag zijn poging via de paal in het doel belanden.

Gesteund door de treffer kwam ADO in de openingsfase van de tweede helft een stuk sterker voor de dag, maar het slaagde er niet in om de score te verdubbelen. Tomás Necid zag zijn schuiver gekeerd worden door keeper Mickey van der Hart.

PEC rechtte in de slotfase de rug. De bezoekers verdienden een gelijkspel, maar echt grote kansen bleven mede dankzij de rode kaart van Namli uit, waardoor er niets meer veranderde aan de stand.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie