PSV begint met slechte beurt in Almelo (video)

ALMELO - PSV is de vaderlandse competitie begonnen met een domper. De landskampioen kwam op het kunstgras van Heracles Almelo niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Tegen de fel spelende kampioen van de eerste divisie kwamen de Brabanders nooit in hun spel. "Dit is de realiteit waarin we ons bevinden", aldus Hiddink. "Ik denk niet dat dit een incident is."

Bekijk video: Modem/ Breedband

Voor Heracles was de rentree op het hoogste niveau, na een afwezigheid van twintig jaar, vooral een feestje. Zonder enige vorm van plankenkoorts betrad de ploeg van Peter Bozs het kunstgras van het Polmanstadion in Almelo. Dat de ploeg wordt geplaagd door een flinke blessuregolf deerde de kampioen van de eerste divisie geenszins. Noest werkend en vechtend voor elke meter dwong het elftal de beste kansen af.

Dat er in Almelo jarenlang smachtend was uitgezien naar het weerzien met de grote Nederlandse clubs in de eredivisie straalde af op de spelers van Bosz. Het publiek in het tot de nok toe gevulde stadionnetje (8100 toeschouwers) schreeuwde de lokale helden naar een grootse prestatie. Heracles had niet alleen de beste kansen, maar zorgde er ook voor PSV nooit in zijn spel kwam.

De Eindhovense formatie zal zich het weerzien met de Nederlandse competitie wellicht anders hebben voorgesteld. Vorig seizoen waren de Brabanders in de vaderlandse competitie heer en meester en werd in de Champions League de halve finale gehaald. De leegloop die daarop volgde, PSV raakte Van Bommel, Vogel, Bögelund en Park kwijt, heeft de clubleiding nog niet afdoende kunnen opvangen.

Zorgen

"Ik maak me serieus zorgen", aldus Hiddink. "We zijn nog zoekende op het middenveld. Er staat ons een moeilijke periode te wachten. Dat wisten we al, maar het is vandaag opnieuw bewezen. Die realiteit moeten we maar aanvaarden. We zijn zoekende."

Hiddink haalde als vervangers van zijn beste spelers Väyrynen, Ferreyra - zaterdag beiden reserve - en Simons, die zaterdag als enige speelde. Het team dat overbleef maakte geen buitengewoon ingespeelde indruk. Na de zeperd tegen Ajax in de Johan Cruijff-schaal, 2-1 verlies, was het spel tegen Heracles ook nog niet van het niveau van vorig seizoen. In de slotfase leek PSV desondanks met de zege aan de haal te gaan, door een laat doelpunt van Phillip Cocu. Thijs Sluijter zorgde echter voor gerechtigheid door enkele minuten later op prachtige wijze de gelijkmaker voor zijn rekening te nemen.

Geen verrassing

Hiddink vond het matige spel van zijn ploeg geen verrassing. "We kunnen op dit moment wel controleren, maar als we moeten domineren of creëren komen we op dit moment te kort. Het is duidelijk dat ik nog wel wat wensen heb om mijn selectie te versterken. Ik wil geen aantallen noemen, maar zowel kwalitatief als in de breedte zoeken we nog versterkingen."

De manier waarop zijn elftal een zekere winst - na het late doelpunt van Cocu - uit handen gaf, stoorde de oefenmeester zaterdagavond het meest. "Op dit niveau en met onze aspiraties mag je een treffer niet op zo'n manier binnenkrijgen. Ik dacht dat we met Phillip het goudhaantje hadden, maar dat bleek niet zo. Dit is absoluut geen internationaal niveau en dat streven we wel na."

'Blij'

Voor Bosz was de nieuwe ontmoeting met de eredivisie een zoete: "Ik ben heel erg blij met dit resultaat. Mijn jongens hebben gestreden voor elke meter en dat heeft zich uiteindelijk uitbetaald. Ik denk dat dit de enige manier is om tegen ploegen met meer kwaliteit overeind te blijven." Om ietwat cynisch te vervolgen: "Laat iedereen maar roepen dat we degraderen. Dan kunnen we nooit lager zakken dan de verwachtingen."

NUwerk

Tip de redactie