RKC wint bij Willem II, Roda JC strijdvaardig

ARNHEM/TILBURG/KERKRADE - Aan de hand van Rick Hoogendorp boekte RKC zaterdagavond een knappe uitzege bij Willem II (1-2). De spits maakte twee doelpunten en keek vervolgens opgelucht toe hoe tegenstander Martijn Reuser op het laatste moment niet tot dezelfde prestatie kwam.

De Amsterdammer liet de 2-1 noteren en verzuimde vervolgens vanaf elf meter om gelijk te maken. RKC speelde de laatste twintig minuten met tien man. De van Feyenoord gehuurde Zuiverloon kreeg in de 61e minuut zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en moest vertrekken.

Roda JC

Voor het eerst in acht seizoenen heeft Roda JC de openingswedstrijd van het seizoen gewonnen. In het Parkstad Limburg Stadion moest het tegenvallende FC Twente buigen voor de Limburgers, die op basis van werklust en beleving de zege verdienden: 2-0. Koné en Sonko bezorgden Roda JC de overwinning.

Vitesse - Heerenveen

Het duel Vitesse - Heerenveen is zaterdagavond in het Gelredome geëindigd in 2-2. Vitesse leidde bij rust door een treffer van Esajas. Huntelaar maakte de 1-1 voor de Friezen. Janssen zette de thuisploeg op 2-1. Hansson redde in de 82e minuut een punt voor Heerenveen.

NUwerk

Tip de redactie