Hockeyers in bizar duel langs Pakistan

HAMBURG - De Nederlandse hockeyers hebben ook hun tweede wedstrijd op de Hamburg Masters gewonnen. Zaterdag werd Pakistan met de opvallende cijfers van 6-5 verslagen. Na veertig minuten stond Nederland, dat vrijdag Olympisch kampioen Australië al had overwonnen, nog met 5-0 voor.

Voor de formatie van bondscoach Oltmans scoorden achtereenvolgens Reckers, Ronald Brouwer, Weusthof, De Nooijer, Klaver en opnieuw Brouwer.

'Ingezakt'

"Na de 5-0 zijn we ingezakt", zei assistent-coach Hans Streeder. "In plaats van elkaar wakker te houden ging men staan kijken. Laat dat een goede les zijn."

Oranje, dat kort na de rust uitliep naar 5-0, gaf het duel daardoor volledig uit handen. De Pakistani, spelend tegen hun voormalig (Oltmans) coach, kwam door treffers van Butt (2) en Mehmood (2) terug naar 5-4. Brouwer zorgde er vervolgens voor dat het verschil weer op twee doelpunten kwam. Het laatste woord was nog wel aan Pakistan, via opnieuw Butt.

Bizar

In het Nederlandse kamp werd gesproken van een bizar duel. Opvallend genoeg was ook de start van Oranje matig, wegens veel slordigheden. Dat echter werkte ook de nonchalance bij Pakistan in de hand. Met snelle aanvallen en enkele fraaie goals liepen de Nederlanders vervolgens uit. Tot het duel bij 5-0 een grote ommekeer kreeg.

Nederland, dat de wedstrijd overleefde zonder noemenswaardige blessures, speelt zondag nog tegen Duitsland. Het toernooi in Hamburg geldt als voorbereiding op de Rabotrophy in eigen land en het Europees kampioenschap in Leipzig.

NUwerk

Tip de redactie