ROTTERDAM - Voorzitter Jorien van den Herik van Feyenoord heeft woedend gereageerd op de uitspraken van PvdA-Kamerlid Van Heemst dat Feyenoord gestraft zou moeten worden wegens wanordelijkheden tijdens de open dag van de Rotterdamse club.

"Belachelijk", noemt de preses de opmerking van het Tweede-Kamerlid dat de club een wedstrijd zonder publiek zou moeten afwerken wegens de racistische leuzen die een klein deel van de aanhang woensdag in de Kuip voor tv-camera's scandeerde. Ook is Van den Herik boos op de media, die het voorval uit het verband zouden hebben gehaald.

Schande

Op de
Feyenoord

"En dat zal zeker aanhouden als meneer Van Heemst er ten gunste van zijn partij publicitair voordeel in ziet."

Meldingsplicht

Van den Herik vindt dat de overheid er eerst zelf maar eens voor moet zorgen dat de aanpak van voetbalvandalisme beter wordt geregeld. "Laat ze er in Den Haag nu eerst eens mee beginnen om strafrechtelijk een meldingsplicht in te voeren, want nu heeft Van Heemst het over straffen met een wedstrijd zonder publiek, maar volgens mij is er woensdag niet gevoetbald."

Een woordvoerder van Feyenoord zegt verder dat de club niet van plan is meteen iets te ondernemen tegen het deel van de aanhang dat zich misdroeg. "We zullen niet het voortouw nemen. De woorden van Jorien over de meldingsplicht zijn duidelijk."

/SPORTFeyenoord moet voor straf zonder publiek spelen'