Mark van Bommel was tevreden dat PSV zondag een puntje uitliep op achtervolger Ajax, nadat zondag uit bij FC Utrecht een 2-0-achterstand in de tweede helft werd weggepoetst: 2-2.

Volgens de trainer van PSV is het kenmerkend voor zijn ploeg dat de spelers bij tegenslag het hoofd niet laten hangen. "Er staat wel een team. We geven niet op, we gaan altijd door. Wat de tussenstand ook is. Dat is de kracht van dit elftal."

PSV leek in de Galgenwaard op weg naar de tweede nederlaag van het seizoen na tegentreffers van Sander van de Streek (5e) en Gyrano Kerk (39e). Na rust was het Luuk de Jong die de koploper van de Eredivisie met treffers in de 58e en 86e minuut toch nog langszij bracht.

Door het gelijkspel komt PSV na 21 wedstrijden op 56 punten. Dat zijn er zes meer dan Ajax, dat zaterdag verrassend met 1-0 onderuitging bij Heracles Almelo.

"We hadden ook drie punten kunnen uitlopen, als je het spelbeeld ziet", meende Van Bommel. "Utrecht heeft denk ik drie keer op doel geschoten in de hele wedstrijd. Maar goed, als je met een 2-0-achterstand gaat rusten en je pakt toch nog een punt, dan moet je daar blij mee zijn."

PSV kon in de eerste helft geen openingen vinden in de defensie van Utrecht en daarom werd na rust het strijdplan gewijzigd. "Toen zochten we meer de zijkanten op en kwamen we beter in de wedstrijd. Jammer genoeg winnen we niet, maar we pakken nog wel een punt."

De Jong: 'Had meer ingezeten'

Aanvoerder De Jong was niet helemaal tevreden met het gelijkspel. "Er had veel meer ingezeten", vond de spits. "We hadden Ajax op acht punten moeten zetten. Dat is wel balen."

Met dank aan De Jong, die nu met twintig goals de topscorerslijst van de Eredivisie aanvoert, ontsnapte PSV wel aan een nederlaag. "En ik had in de eerste helft ook een strafschop moeten hebben", vond de maker van de 1-2 en de 2-2. "Ze trekken twee keer aan mijn shirt. Dat mag gewoon niet."

PSV wacht volgende week zaterdag een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Ajax neemt het een dag later op tegen hekkensluiter NAC Breda.

Bekijk de uitslagen en de stand in de Eredivisie