Van Basten selecteert Van Persie (video)

ZEIST - Robin van Persie is door bondscoach Marco van Basten geselecteerd voor de oefeninterland tegen Duitsland, woensdag in de Kuip. Mark van Bommel maakt geen deel uit van de groep van 21. Een opvallende naam is Tim de Cler, de linksachter van AZ.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Tegen Van Persie loopt een gerechtelijk onderzoek, nadat hij enige tijd geleden werd beschuldigd van verkrachting. "Er zijn in de zomer dingen gebeurd waarvan we de afloop moeten afwachten", zei Van Basten. "In de laatste interland heeft Van Persie op ons als voetballer en als mens een goede indruk achter gelaten. Daarom is hij er bij."

Van Basten

In de toekomst zal hij er zeer waarschijnlijk ook bij zijn. Van Basten: "Als een speler niet vrij rondloopt kunnen wij hem natuurlijk niet opstellen. Dat oordeel is echter aan anderen. Maar hoe het ook afloopt, onze mening blijft dat hij in alle gevallen de kans op rehabilitatie moet krijgen. Mocht dat althans aan de orde zijn."

De mening van de bondscoach over Van Bommel is niet gewijzigd. "Er waren voor ons redenen om hem de laatste interland niet op te roepen. Die redenen zijn niet veranderd. Dat hij wel bij de voorselectie zat, is een teken dat hij niet uit beeld is. Zoals eerder gezegd: Bij Barcelona mag hij ons ongelijk gaan bewijzen."

De Cler

Van Basten gaf aan dat De Cler waarschijnlijk zijn debuut maakt tegen de Duitsers, mede door de blessure van Van Bronckhorst. De bondscoach: "Voor die positie (linksback) hebben we er niet veel. Toch hadden we De Cler in alle gevallen opgeroepen. We hebben hem het afgelopen jaar nadrukkelijk gevolgd. Zijn selectie zat er aan te komen."

NUwerk

Tip de redactie