'Geweldig voor Nederlandse atletieksport'

HELSINKI - Rutger Smith zat aan de buis in Nederland gekluisterd bij de laatste pogingen van de polsstokhoogspringers in Helsinki. De winnaar van het zilver bij het kogelstoten keerde woensdag al terug naar Nederland en vond het geweldig wat Rens Blom in de Finse hoofdstad op de WK presteerde.

"Ik hoop dat de Nederlandse atletieksport van onze prestaties profiteert", reageerde hij op het goud van de Limburger.

Podium

"Helsinki is een uniek toernooi geworden voor Nederland. Historische prestaties, maar ik hoop dat het nog een keer wordt overtroffen. Ik wil zelf ook nog eens op het podium staan met de kleur van de medaille van Rens Blom."

Hoofdsponsor

Smith is ervan overtuigd dat Blom en hij de Nederlandse atletieksport weer vol onder de aandacht hebben gebracht. Of er ook financieel voordeel uit te halen is voor de armlastige Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie, durft hij niet te zeggen. De KNAU is al jaren op zoek naar een hoofdsponsor en zal het onverwachte succes graag 'vermarkten'.

Topatleten

"Ik hoop dat er iets uitkomt voor de KNAU, maar het blijft een individuele sport. Het zilver heeft mij buiten allerlei leuke reacties nog niets extra's opgeleverd. Mijn hoofdsponsor heeft wel toegezegd me meer te gaan betalen. Misschien moeten we een ploeg met een aantal topatleten beginnen en daar een hoofdsponsor op zetten, maar dat is iets wat ik maar even snel verzin.

Ik ben erg blij voor Rens en heb heel erg met hem meegeleefd. We hebben toch wat moois in Helsinki neergezet. De tijd zal leren of er voor ons iets extra's uit voortvloeit."

NUwerk

Tip de redactie