Goud voor hordenloopster Perry, Gatlin slaat weer toe

HELSINKI - De Amerikaanse atlete Michelle Perry heeft donderdag de wereldtitel veroverd op de 100 meter horden. Perry klokte een tijd van 12,66 seconden en bleef daarmee haar Jamaicaanse rivalen Delloreen Ennis-Londen (zilver) en Brigitte Foster-Hylton (brons) voor. Olympisch kampioene Joanne Hayes (Verenigde Staten) eindigde als laatste, nadat ze over de voorlaatste horde was gestruikeld.

Bij het discuswerpen ging de gouden medaille naar Franka Dietzsch. De 37-jarige Duitse gooide in Helsinki de discus 66,56 meter ver en kroonde zich daarmee voor de tweede maal tot wereldkampioene. De Russin Natalja Sadova pakte zilver (64,33), voor Vera Pospisilova-Cechlova uit Tsjechië (63,19).

Gatlin

Justin Gatlin heeft de dubbel gerealiseerd. De Amerikaanse sprinter pakte donderdagavond de wereldtitel op de 200 meter, nadat hij eerder al de snelste was gebleken op de 100 meter. Gatlin is de tweede atleet die erin slaagt op een WK beide sprintnummers te winnen. In 1999 deed Maurice Greene hem dat voor.

Gatlin klokte een tijd van 20,04 seconden. Hij bleef zijn landgenoten Wallace Spearmon (zilver) en John Capel (brons) voor. Ook bij het hinkstapspringen greep een Amerikaan de zege. Walter Davis kwam tot een lengte van 17,57 meter. Het zilver ging naar de Cubaan Yoandri Betanzos (17,42). De Roemeen Marian Oprea verzekerde zich dankzij een sprong van 17,40 van brons.

NUwerk

Tip de redactie